Centrum Losser

Raadhuisplein, Losser

Centrum Losser

Losser is al relatief oud. Enkele boerenerven rond Losser worden reeds genoemd in oude geschriften in de negende eeuw. Van een parochie Losser (kerspel Lotere) werd al gesproken in 1352 wanneer Jan van Arkel, bisschop van Utrecht, den Hof tho Varwick te De Lutte en den Hof tho Lothere (Hof van Losser) verpandt aan de graaf van Solms, heer van Ottenstein.

Losser is een levendig dorp met een gevarieerd winkelaanbod. Het centrum heeft leuke kledingzaken, van sportwinkel tot trendy speciaalzaken, enkele kunstgalerieën en diverse supermarkten. Er is een wekelijkse warenmarkt op donderdagmiddag op het Raadhuisplein en op vrijdagavond zijn diverse winkels tot 21.00 uur geopend. Het historische gedeelte is bewaard gebleven en dat kunt u ontdekken tijdens een wandeltocht door het dorp (Böggelpad). Voor een kopje koffie een hapje en drankje heeft u keuze uit verschillende gezellige restaurants. Kortom; Losser heeft alles wat een dorp levendig houdt! In het centrum kunt u met een parkeerschijf parkeren.

In en nabij de dorpskernen zijn veel cultuurhistorische erfgoederen bewaard gebleven zoals de steenfabriek de Werklust, de Staringgroeve en het historische Erve Kraesgenberg. Met het openluchttheater Brilmansdennen, galerieën en kunstroutes komen de cultuurliefhebbers niets tekort. Historische gebouwen -meest in vakwerkstijl- zoals het Bleekwachtershuisje, Teylershuis, Aleida Leurinkhuis, Heininkshuis, Froonshuis, Bonkenhuis e.d. sieren nog steeds de bebouwde kom van Losser, dat zich als hoofddorp van de gelijknamige gemeente wel het beste heeft ontwikkeld, vooral als woongemeente. Ook beschikt Losser over een modern zwembad en een multifunctioneel sportcomplex met naast voetbalvelden, ook een atletiek- en schaatsbaan.

Black Friday

Centrum Losser, Losser

Op vrijdag 24 november is er een Black Friday in Losser. Black Friday heeft een aantal jaren geleden zijn intrede gemaakt in Nederland.

Koopzondag

Centrum Losser, Losser

Op zondag 24 december is er weer een koopzondag, de winkels in het centrum van Losser zijn extra geopend voor de laatste kerstinkopen.

Kinderoptocht Losser

Centrum Losser, Losser

De kinderoptocht van Losser is op dinsdag 13 februari 2018. Deze kinderoptocht begint om 14.00 uur en gaat o.a. door het centrum van Losser.

Centrum Losser, Losser

In samenwerking met de Nederlandse Autoped Federatie en de International Kicksled & Scooter Association (de internationale stepbond), zal Stepteam Twente de organisatie van dit internationale evenement op zich nemen.