Natuur

 1. 't Nije Eskes

  't Nije Eskes

  Adres
  Holsterheurneweg 10, 7588 PR Beuningen

  De landelijk gelegen boerderij is gesitueerd vlak bij de Oldenzaalsestraat en is vanaf deze rijksweg gemakkelijk te bereiken via de Voltherdijk of de Hoenderkampweg. Seizoensgebonden groente en fruitproducten o.a. jam chutneys, Twentse siepelpasta, zoals hieronder aangegeven.

 2. Arboretum Poortbulten

  Arboretum Poortbulten

  Adres
  Lossersestraat 68, 7587 PZ De Lutte

  Een wandelgebied en een unieke leerschool van de natuur, dat is het parkachtig aangelegde arboretum Poortbulten. Ongeveer 2.500 inheemse en uitheemse bomen en heesters, verdeeld over 1.000 verschillende soorten, meestal voorzien van een informatiebordje. Elk jaargetijde heeft hier zijn eigen charme.

 3. De Dinkel

  De Dinkel

  De oevers van de Dinkel bieden een immense rijkdom aan flora en fauna. Er zijn maar weinig rivieren in Nederland die nog zo'n mooi natuurlijk karakter hebben als de Dinkel.

 4. De Paasberg

  De Paasberg

  Adres
  Paasbergweg, De Lutte

  Natuurgebied gelegen in De Lutte, gevarieerd landschap. Stuwwal midden in het coulisselandschap. Heerlijk fietsen en wandelen door dit gebied.

 5. Haagse Bos

  Haagse Bos

  Adres
  Oldenzaalsestraat, Losser

  Natuurgebied dat nog een verborgen pareltje is. Geniet volop van de diverse natuur die het Haagse Bos te bieden heeft!

 6. IJsboerderij 't Loaboerke

  IJsboerderij 't Loaboerke

  Adres
  Duivelshofbosweg 2, De Lutte

  Heeft u na een mooie fiets- of wandelroute in het Twentse landschap zin in een ijsje of koffie gekregen? Kom dan eens bij ons langs, waar ijs op een ambachtelijke manier wordt bereid, met verse melk van onze eigen koeien. Bij mooi weer is een zonnig terras beschikbaar om even lekker uit te rusten. Ook kunt u binnen in de oude boerderij van uw ijs of kopje koffie genieten.

 7. Kruimelboerderij Koelant

  Kruimelboerderij Koelant

  Adres
  Beuningerstraat 35, 7588 RG Beuningen

  Kruimelboerderij Koelant is de boerderij van Ben, Pauline, Rolf en Petra. Een dikke 80 jaar geleden zette opa Hannes zijn schop in de grond, ontgon de heide en bouwde een huis. Een nieuwe boerderij kreeg plek in het landschap. De veestapel groeide van 2 naar 12 melkkoeien. En daar bleef het bij tot aan de dag van vandaag.

 8. Natuurgebied Boerskotten

  Natuurgebied Boerskotten

  Adres
  Postweg, De Lutte

  Bosrijk natuurgebied met ook weidegrond nabij Losser en De Lutte. Prachtig om te wandelen.Van de graslanden is de veel te voedselrijke bovenlaag weggehaald. Op de armere ondergrond groeien nu weer klokjesgentiaan en orchideeën.

 9. Natuurgebied De Zandbergen

  Natuurgebied De Zandbergen

  Adres
  Ravenhorsterweg, Losser

  Tussen Losser en de Duitse grens ligt een uitgestrekt bosgebied met een zeer gevarieerde flora en fauna, ideaal voor wandelingen of fietstochten.

 10. Natuurgebied Duivelshof

  Natuurgebied Duivelshof

  Adres
  Lossersestraat, Losser/De Lutte

  Dit natuurgebied tussen de Lutte en Losser bestaat uit heide, bos, akkers en grasland. Boerderij Duivelshof is opgeknapt en maakt een belangrijk onderdeel uit van het gebied.

 11. Natuurgebied Hakenberg

  Natuurgebied Hakenberg

  Adres
  Hakenbergweg, Beuningen

  Natuurgebied gelegen in Beuningen. Wandel of fiets over het landgoed Hakenberg in het mooie Twente. Het pad voert langs bos, grasland, graanakkers en enkele boerderijen.

 12. Oerboerderij Erve Middelkamp

  Oerboerderij Erve Middelkamp

  Adres
  Bentheimerstraat 15 A, 7587 ND De Lutte

  Landgoed Egheria was ooit eigendom van textielbaron H.J. Ten Cate. Hij bracht de hooischuur in 1970 van Erve Mittendorf in Fleringen naar Erve Middelkamp in De Lutte