Maria Geboorte kerk

Adres
Gronausestraat 4, 7581CG Losser

Maria Geboorte kerk

Katholieke kerk in het centrum van Losser. De Parochie Losser maakte eerst gebruik van de H.Martinuskerk totdat deze overging in handen van de Hervormden. De katholieken bezochten daarna de kerkdiensten in het klooster “Maria Vlucht” even over de grens bij Glane. In 1810 droeg koning Lodewijk de kerk weer over aan de katholieken en de toren aan de gemeente.

De Parochie Losser maakte eerst gebruik van de H.Martinuskerk totdat deze overging in handen van de Hervormden. De katholieken bezochten daarna de kerkdiensten in het klooster “Maria Vlucht” even over de grens bij Glane. In 1810 droeg koning Lodewijk de kerk weer over aan de katholieken en de toren aan de gemeente. Toen werd ook de (huidige) Hervormde Kerk(waterstaatskerk) aan het Raadhuisplein gebouwd. Hierna volgde nog enkele verbouwingen. Doordat de bevolking van Losser explosief was gegroeid en daarmee het aantal gelovigen, was de Kerk op de Markt te klein geworden en werd de huidige Maria Geboorte Kerk gebouwd. De oude Martinuskerk werd in 1904 afgebroken doch de oude toren bleef.

De R.K. Kerk kunt u vinden aan de Gronausestraat in Losser.

Agenda

Sint Maartenoptocht in Losser

Aanvang
Locatie
Maria Geboorte kerk, Losser

De traditionele Sint Maartenoptocht in het centrum van Losser. Een traditie van zeker vijftig jaar waarbij de kinderen achter Sint Maarten te paard aantrekken en onderweg overal snoep krijgen.