Kunst & Erfgoed

 1. Dr. W. Staringgroeve te Losser

  Dr. W. Staringgroeve te Losser

  Adres
  Andersonstraat, Losser

  Eén van de belangrijkste geologische vindplaatsen in Nederland is vernoemd naar de vermaarde geoloog dr. W.C.H. Staring. In 1853 publiceerde hij onder de titel ‘De steen van Losser’ een verslag over zijn vondsten van gesteenten met fossielen. Het was oud-NAM-medewerker W.F. Anderson die de groeve heeft laten uitgraven en later ook heeft behoed voor de ondergang. Anderson verzamelde een schat aan stenen en fossielen. Deze zijn nog altijd te bewonderen in Erve Kraesgenberg in Losser.

 2. Klompenmakerij Koop

  Klompenmakerij Koop

  Adres
  Lossersestraat 70, 7587 PZ De Lutte

  Bij Klompenmakerij Koop worden machinaal klompen gemaakt. Rondleidingen bij dit bedrijf zijn mogelijk, dit moet wel worden ingepland. Er mag altijd binnengekeken worden.

 3. Koepel Tankenberg

  Koepel Tankenberg

  Adres
  Tankenbergweg, De Lutte

  Met een prachtig koepeltje op 85 meter hoogte is de Tankenberg het hoogste punt in Overijssel. Veel fietsers en wandelaars combineren deze berg met de Paasberg, de Hakenberg en de Boerskotten.

 4. Marion Bosz

  Marion Bosz

  Adres
  Pastoor Geerdinkstraat 6-18, 7587 AR De Lutte

  Aangesloten bij Beeldend Kunstenaars Losser-Overdinkel. Deelnemer open Ateliers gemeente Losser, Overdinkel en Gronau. 21 en 22 mei van 12.00-17.00 uur.

 5. R.K. Onze Lieve Vrouwe Kerk, Beuningen Ov.

  R.K. Onze Lieve Vrouwe Kerk, Beuningen Ov.

  Adres
  Beuningerstraat, Beuningen Overijssel

  Op 28 augustus 1948 werd de parochie Beuningen officieel opgericht onder het patronaat van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Op 10 april 1949 werd de kerk in gebruik genomen.

 6. Steenfabriek De Werklust

  Steenfabriek De Werklust

  Adres
  Smuddeweg 3, 7581PN Losser

  Een unieke steenfabriek, waarvan alle onderdelen nog aanwezig zijn. Steenfabriek de werklust is een uniek monument van bedrijf en techniek.

 7. Syrisch Orthodoxe klooster St. Ephrem

  Syrisch Orthodoxe klooster St. Ephrem

  Adres
  Glanerbrugstraat 33, Glane

  Klooster dient als nieuw centrum voor de gemeenschap en herbergt onder meer een begraafplaats. Het klooster heeft een uitgeverij, die theologische en culturele boeken heeft uitgegeven. In het klooster zetelt sinds 29 april 2007 aartsbisschop, Polycarpus Augin Aydin en er wonen monniken en nonnen.

 8. Heilige Gerardus Majella kerk

  Heilige Gerardus Majella kerk

  Adres
  Hoofdstraat 78, Overdinkel

  Katholieke kerk in Overdinkel.Gerardus Majella leefde van 1726 tot 1755 in Italië, vlakbij Napels. Hij was lekenbroeder bij de kloostergemeenschap van de redemptoristen. Katholieken vereren hem als de beschermer van kleermakers, portiers en zwangere vrouwen. In 1912 trok de eerste processie ter ere van Gerardus Majella in Overdinkel rond, het begin van een religieuze traditie die het dorp tot de grootste bedevaartplaats van Twente maakte.

 9. Klooster Bardel

  Klooster Bardel

  Adres
  Klosterstrasse 11, Bad Bentheim

  Het “Franziskanerkloster Bardel” ligt tegen de Nederlandse grens in het gebied Bentheim. In het klooster wonen momenteel negen Franciscanen, die actief zijn op verschillende terreinen van het klooster.

 10. Maria Geboorte kerk

  Maria Geboorte kerk

  Adres
  Gronausestraat 4, 7581CG Losser

  Katholieke kerk in het centrum van Losser. De Parochie Losser maakte eerst gebruik van de H.Martinuskerk totdat deze overging in handen van de Hervormden. De katholieken bezochten daarna de kerkdiensten in het klooster “Maria Vlucht” even over de grens bij Glane. In 1810 droeg koning Lodewijk de kerk weer over aan de katholieken en de toren aan de gemeente.