Oerboerderij Erve Middelkamp

Adres
Bentheimerstraat 15 A, 7587 ND De Lutte

Oerboerderij Erve Middelkamp

Landgoed Egheria was ooit eigendom van textielbaron H.J. Ten Cate. Hij bracht de hooischuur in 1970 van Erve Mittendorf in Fleringen naar Erve Middelkamp in De Lutte

Landgoed Egheria was ooit eigendom van textielbaron H.J. Ten Cate. Hij bracht de hooischuur in 1970 van Erve Mittendorf in Fleringen naar Erve Middelkamp in De Lutte.

Vanwege het vakwerk met uitneembare pen-gat-verbindingen was de schuur een roerend goed. Verandering van locatie was vroeger gebruikelijk.

De schuur is inmiddels rijksmonument en dateert uit 1780. Momenteel is Erve Middelkamp de kantoorlocatie van beheereenheid Noordoost-Twente van Natuurmonumenten.

Naast het beheren van natuurgebieden beheert Natuurmonumenten ook een groot aantal bijzondere gebouwen. Doel is met name om de cultuur historische waarde te behouden. Daarnaast wil Natuurmonumenten zoveel mogelijk mensen laten genieten van natuur en cultuur.

De oude hooischuur is nu in gebruik als inspiratielocatie zonder aantasting van de monumentale waarde. De oorspronkelijke houten constructie is zichtbaar.

Koffie met bijzonder uitzicht

In de boerenschuur is op de begane grond een informatieruimte ingericht waar wandelaars ook kunnen genieten van een kopje koffie en een prachtig uitzicht.

Tarieven zijn op aanvraag.