Bibliotheken & Ontmoetingscentra

1. Centrum Overdinkel

Centrum Overdinkel

Hoofdstraat, Overdinkel

Het kerkdorp Overdinkel is van vrij recente datum. Deze plaats heeft zich eerst ontwikkeld na de ontginning van het “Overdinkelsche Veld” en onder invloed van de toenmalige expansie van de Gronause textielindustrie.

2. Muziekhoes Concordia

Muziekhoes Concordia

Hoofdstraat 66, 7586 BV Overdinkel

Muziekvereniging “Concordia” werd op 27 september 1925 opgericht. In de meer dan 80 jaar van haar bestaan heeft de vereniging een grote ontwikkeling doorgemaakt.

3. Muziekkoepel Overdinkel.

Muziekkoepel Overdinkel.

Pasmastraat 11, Overdinkel

De muziekkoepel in Overdinkel is een uniek gebouw in de gemeente Losser, maar ook in de regio. Waren er vijftig jaar geleden nog vele koepels te bewonderen, onder andere in Twente, tegenwoordig zijn ze schaars geworden. Het beheer en het onderhoud van de muziekkoepel (anno 1953) is in handen van de ‘Stichting Muziekkoepel Overdinkel’