IJsboerderij 't Loaboerke

Vandaag geopend van
Vandaag 11:00 - 18:00
Adres
Duivelshofbosweg 2, De Lutte

IJsboerderij 't Loaboerke

Heeft u na een mooie fiets- of wandelroute in het Twentse landschap zin in een ijsje of koffie gekregen? Kom dan eens bij ons langs, waar ijs op een ambachtelijke manier wordt bereid, met verse melk van onze eigen koeien. Bij mooi weer is een zonnig terras beschikbaar om even lekker uit te rusten. Ook kunt u binnen in de oude boerderij van uw ijs of kopje koffie genieten.

Op geheel ambachtelijke wijze produceren wij kwaliteit schepijs. Doordat we verse melk van ons eigen koeien gebruiken, ligt de nadruk op roomijs. Daarnaast produceren we sorbetijs en yoghurtijs. Hierin verwerken we heerlijk vers fruit, natuurlijk zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Naast de traditionele ijshoorntjes is het ijs ook verkrijgbaar in 1,5 en 5 liter bakken. Een bolletje schepijs kost €0,90.

Op bestelling leveren we ijs voor thuisgebruik en aan Horecabedrijven.

IJssmaken Naast een aantal basissmaken, bestaat ons assortiment uit speciale ijssmaken die we regelmatig afwisselen. Op aanvraag kunnen wij elke gewenste smaak voor u bereiden.

Roomijs, de basis voor dit overheerlijke ijs, namelijk dagverse melk, komt rechtstreeks van onze eigen koeien. Het roomijs wordt gemaakt in onze ijsbereidingskeuken, al waar de mix eerst wordt verwarmd tot 85°C (pasteuriseren) en vervolgens weer terug gebracht tot -9°C. Aan het ijs worden geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen toegevoegd en het voldoet aan alle kwaliteitseisen van het COKZ en de VWA.

Sorbet-ijs wordt gemaakt met vers fruit en is op waterbasis. Dit ijs is zeer geschikt voor mensen met een koemelk-allergie!

Suikervrij-ijs wordt gemaakt op basis van fructose. Wij verkopen dit regelmatig in de zomer maanden of op aanvraag. Dit ijs valt zeer in de smaak bij diabetici.