Kerstexpositie Steenfabriek "De Werklust"

prijs
€ 3,00
locatie
Steenfabriek De Werklust, Losser

Een schitterende kerststallen- en kerstmannenexpositie van 12 december t/m 6 januari in Steenfabriek De Werklust in Losser.

De stookzolder is ingericht met kerststallen, kerstverzamelingen en kerstgroepen merendeels eigendom van Stichting Steenfabriek De Werklust of van aangesloten vrijwilligers. Kinderen kunnen op de foto, zittend met een rendier ervoor. Ook rijdt er een treintje rond op de stookzolder.

De Losserse kunstenares Annette Theusing beschilderde grote panelen die op de stookzolder zijn neergezet, gebaseerd op het bekende kerstverhaal "Kroamschudd'n in Mariaparochie" van Herman Finkers. Annette kreeg hulp van leerlingen van Twents Carmel College (school voor VMBO, HAVO en VWO) uit Losser, die mee schilderden in het kader van de maatschappelijke stage.

In een ander onderkomen op het terrein is een blijvende Kerstmannenexpositie te bewonderen. De verzameling bestaat uit maar liefst 3200 onderdelen en kerstmannen. De jaarlijkse kerststallen- en kerstmannenexpositie is niet geopend op de maandagen, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op maandag en dinsdag open op verzoek voor grote groepen vanaf 10 personen. Tel.nr. 06-22172649.

1e Kerstdag en Nieuwjaardag gesloten. 2e Kerstdag wel open.

Op 24 december wordt de lichtjesavond gehouden van 16.30 uur tot 21.00 uur. Op deze avond wandelen de bezoekers over het terrein tussen duizenden kerstlampjes, kaarsjes en fakkels naar de ringoven. Een goed begin voor de feestdagen.