Wandelingen Natuurmonumenten

prijs
gratis
locatie
Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert in het kader van een natuurvisie vier wandelingen, voor iedereen gratis toegankelijk en circa 4 kilometer (een uurtje). Alle wandelingen starten om 19.00 uur.

Natuurmonumenten maakt een toekomstvisie voor natuurgebieden rondom Oldenzaal. Hoe beleef jij de stuwwal en haar omgeving?

Natuurvisie
Natuurmonumenten maakt voor al haar gebieden een visie. Een leidraad voor achttien jaar natuurbeheer met elke zes jaar een toetsmoment. Ze schetsen een toekomstbeeld voor ecologie, beheer en natuurbeleving. Hiervoor gaat Natuurmonumenten ook in gesprek met de omgeving.

Toen, nu en straks
De gebieden rond Oldenzaal zijn bijzondere natuurgebieden. Naast hoge natuurwaarden is ook de cultuurhistorische waarde hoog. Steeds meer wandelaars, fietsers en andere recreanten genieten van het afwisselende, kleinschalige landschap. In de Natuurvisie ‘Oldenzaalse stuwwal, Arboretum Poort Bulten & Linderzijde’ zet Natuurmonumenten een stip op de horizon voor deze gebieden

Wandelaars kunnen het gebied beleven en onderweg voor hun wat vragen beantwoorden. De antwoorden kunnen ze eventueel mee nemen in hun visie. Vragen kunnen bijvoorbeeld zijn: ‘Wat vinden de bezoekers uniek? Wat is voor hun het mooiste plekje?’ Als tegenprestatie trakteren ze de wandelaars elke wandeling op wat extra’s: een verhalenverteller, zang, dans of cultuur. Zo vertelt Mirjam Spitholt in over ‘natuur en geluk’ in Arboretum Poort Bulten.

12 september
Wandeling over Landgoed Egheria, startpunt Parkeerplaats erve Middelkamp Bentheimerstraat 15a De Lutte. Onderweg: cultuur en zang van Annette Engelbertink en Sylvia Kienhuis

19 september
Wandeling Duivelshof, startpunt parkeerplaats Duivelshof Lossersestraat De Lutte. Onderweg: ‘Duivels’ verhaal van Wim Wolbrink, Nationale vertelschool.

26 september
Wandeling Arboretum Poort Bulten, startpunt entree Arboretum Poort Bulten. Ter afsluiting in Schenkerij Poort Bulten, bijdrage van Mirjam Spitholt over geluk (en natuur!)

3 oktober
Wandeling Landgoed De Snippert, startpunt parkeerplaats Judithhoeve, Judithhoeveweg 4 Losser. Reewilddeskundige Emmy van Willigen neemt de wandelaars mee op pad en onderweg vertelt ook de boswachter over het gebied.

Aanmelden
Aanmelden is prettig voor de organisatie, maar niet noodzakelijk. Voor 26 september geldt dat ze een maximum aantal personen kunnen toelaten in Schenkerij Poort Bulten. Met een aanmeldingsticket heb je voorrang. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl.