Sinterklaasintocht en koopzondag in Losser

prijs
gratis
locatie
Centrum Losser, Losser

De Sinterklaasintocht is weer groots in Losser. Ook dit jaar verschijnt Sinterklaas in het bijzijn van de professorpiet.

De intocht van Sinterklaas in Losser met o.a. om 13.00 uur abseilen van de Oale Toren op het Martinusplein (spectaculair) en een rondgang door het dorp. Ook dit jaar zal de goede oude man stralend, samen met nog ruim 60 pieten verschijnen.
Zij worden om 13.15 uur binnengehaald. Fietspieten, muziekpieten, acrobaatpieten, klimpieten, de luisterpieten en natuurlijk de cadeautjespieten komen mee.
Om 14.00 uur begint de rondgang door het dorp. Burgemeester Gebben vergezelt de Sint in een cabrio tijdens de rondgang.
Vanaf 14.30 uur kunnen kinderen komen helpen met pepernoten bakken bij Restaurant De Oude Apotheek, Teylersstraat4. Het is gratis inclusief een ranja.
Van 14.45 tot 15.15 receptie in Grand Café Smit aan de Brinkstraat. Hier heeft de Sint alle tijd voor de kinderen en kunnen er ook foto's gemaakt worden met de Sint. Tekeningen kunnen persoonlijk afgegeven worden.
Van 15.30 tot 16.00 uur brengt Sinterklaas een bezoek aan Café 't Raedthuys. Ook hier weer volop gelegenheid de Sint te verwelkomen.
Na afloop van de rondgang maakt Sinterklaas nog een rondje in de draaimolen op het Raadhuisplein samen met zijn Pieten.
In diverse winkels is er een pepernotenwedstrijd.

Tijdens de intocht zijn alle winkels van 13.00 tot 17.00 uur geopend vanwege koopzondag.