Dorpswandeling Losser

€ 6,50 per persoon

Dorpswandeling Losser

€ 6,50 per persoon

Tijdens de wandeling maakt u kennis met het boeiende cultuurhistorische verleden van de Gemeente Losser. De monumentale gebouwen ieder met zijn eigen karakter.

U volgt een rondleiding van circa 1,5 uur onder leiding van een gids die u de mooie en interessante bezienswaardigheden van Losser laat zien en over Losser vertelt.

Er wordt stilgestaan op allerlei plekken die geladen zijn met verhalen. U gaat o.a. de Martinustoren (uit de veertiende eeuw), het Aleida Leurinkshuis en de Dorpsbleek bezichtigen. Losser is één van de weinige plaatsen met een Dorpsbleek.

Afsluitend kunt u bij Erve Kraesgenberg genieten van een kopje koffie. Erve Kraesgenberg is een uniek cultuurpark met belangrijke historische waarde, waar bezoekers de sfeer kunnen proeven van een boerenerf anno 17e eeuw. De boerderij is gebouwd volgens eeuwenoude technieken. Met name de gebinten en de sporenkap zijn zeldzame staaltjes van ambachtelijk boerentimmerwerk.

Prijs is inclusief een kop koffie/thee met krentenwegge, gids en entree Martinustoren en Erve Kraesgenberg. Voor alleen een rondleiding onder leiding van een gids € 3,50 per persoon. Minimaal: 6 personen.

De wandelroute begint bij het VVV kantoor aan het Raadhuisplein in Losser. Het is tevens mogelijk om de wandelroute op eigen gelegenheid te lopen. Koop dan de Böggelpadroute bij de VVV.