Whiskeyproeverij en dorpswandeling

€ 12,00 per persoon

Whiskeyproeverij en dorpswandeling

€ 12,00 per persoon

Wandeling waarbij U kennis maakt kennis met cultuurhistorische verleden van de gemeente Losser, met aansluitend een rondleiding bij Destilleerderij Horstman.

Tijdens de wandeling maakt u kennis met het boeiende cultuurhistorische verleden van de gemeente Losser; de monumentale gebouwen, ieder met zijn eigen karakter. U volgt een rondleiding van circa 1,5 uur onder leiding van een gids die u de mooie en interessante bezienswaardigheden van Losser laat zien en over Losser vertelt. U beklimt o.a. de Martinustoren (uit de veertiende eeuw) en bezichtigt het Aleida Leurinkshuis en de Dorpsbleek; Losser is één van de weinige plaatsen in Nederland met een Dorpsbleek!

Aansluitend gaat u naar destilleerderij Horstman waar een rondleiding wordt gegeven door de gepassioneerde gids en eigenaar Johan. De destilleerderij is sinds 2000 gevestigd in Twente, grenzend aan de Dinkel, waarbij Twentse graangewassen verwerkt worden tot sterk alcoholische streekgebonden dranken, zoals whiskey, jenever en Moonshine. U krijgt onder andere uitleg over de destilleerketel (300 liter), gaat grondstoffen ruiken en natuurlijk wordt er ook geproefd. De deelnemers krijgen twee maal koffie of thee met een borrel naar keus.

De kosten voor dit arrangement bedragen € 12.00 per persoon. Minimaal 6 personen.

De rondleiding bij de destilleerderij is ook apart te boeken. De kosten bedragen dan € 7,50 per persoon. Het arrangement is eventueel uit te breiden met een bijpassend diner (€ 25,00 tot € 30,00) in het centrum van Losser.

Reserveren, VVV De Lutte-Losser tel: 053-5362013.