U I T N O D I G I N G: praat mee over het thema smokkelen

Overdinkel laat zich steeds beter zien als Smokkeldorp. We hebben al veel met het thema gedaan en zetten er steeds meer op in. In aansluiting daarop nodigen we je van harte uit om aan te schuiven tijdens twee bewonersavonden in ’t Trefhuus in Overdinkel. We hebben Landschap Overijssel uitgenodigd om met hun onderzoeksmethodiek iets te vertellen over de landschapsgeschiedenis van onze kerkdorpen en linken te leggen met het smokkelthema.

5 juni en 11 september 2019

Beste inwoners en betrokkenen van Overdinkel,

Overdinkel laat zich steeds beter zien als Smokkeldorp. We hebben al veel met het thema gedaan en zetten er steeds meer op in. In aansluiting daarop nodigen we je van harte uit om aan te schuiven tijdens twee bewonersavonden in ’t Trefhuus in Overdinkel.

We hebben Landschap Overijssel uitgenodigd om met hun onderzoeksmethodiek iets te vertellen over de landschapsgeschiedenis van onze kerkdorpen en linken te leggen met het smokkelthema. Ook jij kan als ambassadeur van harte meepraten op woensdagavond 5 juni en op woensdagavond 11 september.

De eerste avond op 5 juni gaan we in op vragen als: Wat is de historische ontwikkeling van het landschap in de gemeente Losser? Hoe zitten de oorspronkelijke buurtschapsgrenzen van onze dorpen en buurtschappen in elkaar? Wat is typisch en karakteristiek voor het gebied? Wat is de link tussen ons landschap en het smokkelthema? De tweede avond op 11 september gaan we het veld in naar plekken die wij samen op 5 juni uit hebben gekozen. Per plek vertelt een ambassadeur of Landschap Overijssel een (smokkel)verhaal en zoeken we daar de context vanuit het landschap bij.

Programma 5 juni 19.15 uur: ontvangst met koffie en thee 19.30 uur: welkom en korte terug- en vooruitblik op het smokkelthema 19.45 uur: presentatie over de landschapsgeschiedenis van de gemeente Losser door Martijn Horst van Landschap Overijssel 20.45 uur: pauze 21.00 uur: eigen (landschaps- en smokkel)verhalen en plekken uitkiezen 21.30 uur: afsluiting

Interesse? Meld je dan aan via touristinfo@smokkeldorp.nl of op de homepage van onze website (graag uiterlijk voor 29 mei).

Op 11 september zal een vervolgbijeenkomst plaatsvinden. Een inschrijfformulier daarvoor is aanwezig tijdens de bijeenkomst van 5 juni.

Graag tot 5 juni! Hartelijke groet, VVV Tourist Info Smokkeldorp Overdinkel