De Lutter ooievaars hebben de krant gehaald

Vandaag in de Tubantia, een mooi stukje over de opmerkelijke plek waar de Lutter ooievaars een liefdesnestje hebben gebouwd. De locatie? De mast van een bovenleiding bij het spoor richting Bad Bentheim.

Uit de Tubantia: Bij het passeren van de spoorwegovergang aan de Bentheimerstraat viel het nest voorbijganger Ronald Brouwer uit Oldenzaal onmiddellijk op. „Een mannetje en vrouwtje zijn druk aan het bouwen. Ze vliegen af en aan.” Mooi om te zien, maar tegelijkertijd ook zorgwekkend vond Brouwer: „Dit kan niet lang meer goed gaan. Nog even en het nest raakt de bovenleiding waar stroom op staat.” Hij trok aan de bel bij de spoorinfrastructuurbeheerder ProRail.

Gelukkig geeft ProRail aan dat de ooievaars niet in gevaar zijn. Wil je het hele stuk lezen en de foto zien van de ooievaars in het desbetreffende nest? Klik dan hier.

Wil je de ooievaars komen bekijken in de gemeente Losser? Daar kunnen wij heel goed bij helpen, we hebben namelijk op 25 mei een VVV-Vogelspottoer georganiseerd waarbij we 20 km gaan fietsen langs de ooievaarsnesten. Ook andere vogelsoorten die we onderweg tegenkomen krijgen aandacht tijdens deze leuke, leerzame fietstocht. Meer info? Klik hier.