Wist je dat....? Het vrijdag 22 maart weer nationale pannenkoekdag is?!

Nationale pannenkoekdag is een initiatief van Tefal & Koopmans. Dit jaar wordt deze speciale dag voor de 13e keer gevierd. Op deze dag gaan basisscholen in Nederland pannenkoeken bakken om onze ouderen in het zonnetje te zetten.

Dit jaar werkt de organisatie van de nationale pannenkoekdag samen met stichting 'met je hart'. Deze stichting verbindt eenzame ouderen door ervoor te zorgen dat ze elkaar en anderen ontmoeten. Wat een mooi initiatief! Wij houden zelf ook wel van een pannenkoek en bezoeken graag Pannenkoekhoes de Stroper in de Lutte om onze pannenkoekhunkering te verzadigen.

Om deze fijne dag nog wat extra aandacht te geven hebben wij een aantal toffe pannenkoekweetjes opgezocht, komen ze:

  1. Op Nationale Pannenkoekdag trakteren basisscholieren ouderen op pannenkoeken. Ze maken er gezamenlijk ruim 110.000 en daarmee geven ze zo'n 61.000 ouderen een heerlijke pannenkoek.

  2. 3000 kilo! Zoveel woog de zwaarste pannenkoek die ooit is gemaakt. Hij is gemaakt in Engeland en had een diameter van maar liefst 15 meter. Het record staat al 23 jaar, wij zijn benieuwd wanneer iemand weer een poging gaat wagen om dit te verbreken!

  3. Er is een wereldrecord om zo snel mogelijk pannenkoeken op te werpen. Het record staat op 416 keer in maar 2 minuten...

  4. Een ander snelheidsrecord is voor het aantal pannenkoeken dat gebakken is in 17 minuten. 80 stuks!!

  5. James Haywood is de houder van het record 'pannenkoeken stapelen'. Hij heeft een toren van 101,8 centimeter hoog weten te bouwen, daar had hij 213 pannenkoeken voor nodig. Om het record te bemachtigen moest de stapel 5 seconden zonder hulp kunnen blijven staan en dat is gelukt! Hoera!

  6. Het record voor het langst pannenkoeken opwerpen staat op 3 uur, 2 minuten en 27 seconden.. Bij nummer 3 heb je gelezen dat iemand in 2 minuten 416 pannenkoeken wist op te werpen, hoe hoog zal het aantal voor dit record dan wel niet zijn?!

  7. De prijzigste pannenkoek die ooit is gemaakt is gebakken in Manchester. Voor 'slechts' 970 euro had je een pannenkoek met Schotse kreeft, kaviaar, truffel, mosselen en langoustines. Wij worden niet heel erg warm van deze combinatie en houden het lekker bij stroop of poedersuiker. De pannenkoek staat inmiddels ook niet meer op de menukaart, dus wij denken dat meer mensen deze mening met ons delen...

Vond je het leuk om deze weetjes te lezen over pannenkoeken en wil je dat we vaker dit soort artikelen gaan plaatsen? Laat het ons weten!