Sinterklaasintochten Gemeente Losser

Ook dit jaar zullen de Sint en zijn pieten hun intochten maken in het centrum van Losser, Overdinkel en De Lutte. Kom je ook kijken naar de capriolen van de pieten in Losser of het Pepernotenconcert in Overdinkel?

LOSSER - Zondag 18 november komt de Goedheiligman met de Professor piet en zijn 60 andere trouwe pieten om 13:00 uur aan in het dorp Losser. Tijdens het ontvangst bij de Martinustoren zullen de pieten vanaf de Oale Toren abseilen en andere capriolen uithalen. Om 14:00 uur start de rondgang door het dorp. Bij Hotel Smit is de receptie waar kinderen met de Sint op de foto kunnen en de gelegenheid krijgen hem een handje of een mooie tekening te geven.

Vanaf 14:30 uur is er voor kinderen de gelegenheid om bij restaurant De Oude Apotheek pepernoten te bakken. Deelname is gratis, inclusief een glaasje ranja.

Van 15:30 tot 16:00 uur zal de sint op bezoek zijn bij Café Het Raedthuys en na afloop zal de Sint met zijn pieten nog een rondje in de draaimolen maken.

Tevens gaat op 18 november de bonnenactie van start die duurt tot en met 16 december. Bij elke aankoop in een van de winkels in het centrum van Losser ontvangt de klant coupons ter waarde van het besteedde bedrag. Deze coupons kunnen in de bijgeleverde envelop in de hiervoor bestemde box worden gedaan en mogen per envelop maximaal € 200,- bedragen. Er zijn drie inleverpunten: de VVV, Primera Marcel en de Bruna. In deze periode vinden 4 trekkingen plaats. De winnaar ontvangt 50% van het bedrag in de envelop in de vorm van waardebonnen te besteden bij de winkels in het centrum van Losser.

De trekkingen zijn op 24 november en 1, 8 en 16 december.

OVERDINKEL - Zondag 18 november om 14:45 uur komen de Sint en zijn pieten onder begeleiding van Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel via de Pastoor van Laakstraat in het dorp Overdinkel aan. Na de rondgang gaan de Sint en zijn pieten naar het Muziekhoes Concordia waar het Pepernotenconcert plaatsvindt. De toegang is gratis en er is voor kinderen de gelegenheid om de Sint en zijn pieten te ontmoeten!

DE LUTTE - Zondag 25 november om 14:15 uur zullen de Sint en zijn pieten onder begeleiding van de Motorclub en de Solexclub aankomen in De Lutte. Na afloop van de rondgang is er in De Vereeniging de gelegenheid om de Sint een handje te geven en een mooi liedje voor hem te zingen. Om de intocht elk jaar weer mogelijk te maken zal in De Vereeniging een kleine collecte worden gehouden.