1. Vier carnaval met ons mee

  Wist jij dat er maar liefst 105 carnavalsoptochten plaatsvinden in Overijssel dit jaar? Carnaval zit namelijk in het bloed van velen en brengt de mensen saamhorigheid in de donkere en koude dagen.

  Ook in gemeente Losser wordt carnaval groots gevierd. Er vinden activiteiten plaats voor jong en oud.

 2. Nieuw: Lutter dialectwandeling

  Maand maart = dialectmaand. In deze maand wordt extra aandacht besteed aan alle mooie dialecten die ons land rijk is. In DeLutte.com zijn er vele Luttenaren die het Twents nog dagelijks spreken. Hier volgen de meest bekende dorpsuitspraken; "In De Lutt et ze tuffel met but & met ‘n betke sloat, dan goat ze nog lang nig doad.’’

 3. Ga erop uit met de kids deze voorjaarsvakantie!

  De voorjaarsvakantie komt er weer aan! Heerlijk weer de tijd om er met de kids op uit te gaan en samen het begin van de lente te vieren. Wij hebben veel leuke en speelse (buiten)activiteiten voor jullie in petto. Lees er hier alles over!

 4. Dorpswandeling De Lutte

  De sagen en legenden van De Lutte zijn geen geheim meer voor onze enthousiaste groep wandelaars van afgelopen zondag. 27 januari werd er namelijk weer een succesvolle dorpswandeling met gids georganiseerd door de omgeving van De Lutte. Gids Tonny Morsink heeft de groep vol enthousiasme kennis laten maken met de Hellehond en andere highlights in het dorpscentrum. Daarna heeft de gids hen al gauw meegenomen naar het mooie landschap rondom De Lutte, om over de glooiende heuvellandschappen te wandelen. Ter afsluiting zijn de wandelaars naar Eetcafé Plexat geweest voor koffie/thee met wat lekkers.

 5. Het Ros van Twente wint 2 awards!

  Het Ros van Twente behoort tot de beste accommodaties van Nederland. Hotel/restaurant Het Ros van Twente in De Lutte wint de Gouden Zoover
  Award én Booking.com Guest Review Award! Beide zijn welbekende awards voor de best gewaardeerde hotels.

 6. In Losser gratis parkeren, denk wel aan je parkeerschijf als je in Losser gaat winkelen of een boodschap moet doen

  Vrijdag 25 januari is de eerste dag waarop de BOA’s in Losser ook over kunnen gaan tot beboeting. De afgelopen periode vanaf de zomer is gebruikt als gewenningsperiode waarin de BOA’s een herkenbaar beeld werden in de gemeente Losser. Zij helpen iedereen herinneren aan de afspraken die gemaakt zijn om Losser tot een veilige plek te laten ontwikkelen waarin je fijn kunt wonen en werken. BOA’s handhaven onder andere de openbare ruimte, denk daarbij aan parkeren, hondenpoep, afval. Daarnaast is het toezicht en de handhaving op de naleving van de Drank- en Horecawet een speerpunt.

 7. Hotel ’t Kruisselt – De Lutte wint Gouden Zoover Award

  Hotel ‘t Kruisselt behoort tot 1 van de best beoordeelde accommodaties van het land!

  Op 9 januari jl. zijn op de vakantiebeurs in Utrecht de Zoover Awards voor Nederlandse accommodaties uitgereikt. In 2018 zijn er over Hotel ‘t Kruisselt 85 reviews geschreven door gasten die hun ervaringen graag delen na een verblijf bij het mooist gelegen hotel van Twente. In 2018 was het gemiddelde cijfer van de beoordelingen een 9,0, een voorwaarde voor een Gouden Zoover Award!

 8. Arrangementen rondom Literair festival De Lutte

  Duik onder in de verhalen van bekende schrijvers, ervaar de Twentse gastvrijheid en beleef de tradities die dit deel van Nederland zo bijzonder maken. Ook jij kan deelnemen aan de eerste editie van het interactieve festival 'Lutterzand Literair, Schrijvers aan de Dinkel in De Lutte'. Op zoek naar een overnachting of activiteit er zijn diverse arrangementen voor dit weekend.