1. Winterkalender gemeente Losser

  De winterkalender laat zien wat er in de periode van december t/m maart in de gemeente Losser te doen is. Van kerstmarkten, kerstconcerten, programma van de midwinterhoornblazers tot de top 10 carnavalsactiviteiten. De winteragenda is gratis af te halen bij de VVV's in De Lutte en Losser.

 2. "Het mooiste riviertje in Nederland is de Dinkel in Gemeente Losser"

  "Het mooiste riviertje in Nederland is de Dinkel in Gemeente Losser", aldus Columbus Travel. Wij sluiten ons hier natuurlijk helemaal bij aan! Matthijs de Groot ging recentelijk op onderzoek uit naar de Dinkel. Hij, als oprichter van Columbus, schrijft: "Er zijn maar weinig rivieren in Nederland die zo’n mooi natuurlijk karakter hebben"... "Hoogtepunt is ongetwijfeld natuurgebied het Lutterzand, aan de voet van een stuwwal uit de ijstijd.

 3. Midwinterhoornblazen in de gemeente Losser

  Stel je eens voor: een lange midwinternacht. Daar klinkt een merkwaardig geluid, lang aangehouden weemoedige hoge en lage tonen… het is de midwinterhoorn. Een meer dan één tot anderhalve meter lange, flauwgebogen houten hoorn. De uitdrukking in Twente voor het geluid is: 'n oaln roop (=de oude roep). Klik hier voor het programma van de midwinterhoornblazers in de gemeente Losser.

 4. Sinterklaasintocht De Lutte

  Ook dit jaar zullen de Sint en zijn pieten hun intocht maken in het centrum van De Lutte. Kom je ook kijken naar de capriolen van de pieten?